Alla inlägg den 7 januari 2009

Av Ida von Rosen - 7 januari 2009 20:58

Första dagen efter jullovet. Dock inte första dagen på vårterminen, för den börjar inte förrän 20/1. Det innebär att vi har en examination som ska in 16/1. Det är rätt snart.


Dagens seminarie var känslostormande. En man i gruppen blev arg över att det stod att rapporten bör omfatta fem sidor (borträknat försättsblad, innehållsförteckning, referenslista och bilagor). Han hade väl skrivit 10 sidor ungefär och det upprörde honom ordentligt. Efter första utbrottet satt han och tittade och bläddrade aggresivt i sin rapport, och sen kom nästa utbrott. Det handlade om vad bör betyder och avd som händer om man skriver 3,5 eller 6,5 sida. Jag svarade att om det står bör vara 5 sidor så är nog både 3,5 och 6,5 sida okej, men att det inte är okej att skriva 10-14 sidor. Då kontrade han snabbt med "men det är ju också bara en tolkning". Sen la han ner böckerna i väskan, aggresivt men kontrollerat, och sa att om seminarierna nu är frivilliga så är det bättre om jag går hem och kortar ner min text än deltar i nåt grupparbete som inte kommer ge mig nåt!" och så slängde han på sig jackan och gick. Lagom till han var strax bakom vår lärare säger hon "ja, det är väl lika bra, för det är väl ingen som har nån nytta av att ha dig i gruppen idag". Så klockrent!


När han hade stormat iväg pratade läraren lite om ilska och lärare och att det också är nåt man måste lära sig hantera, men att det inte är något de  kan kräva redan första terminen. Helt kolugn. Hon är fantastisk!

Ovido - Quiz & Flashcards