Alla inlägg den 29 januari 2009

Av Ida von Rosen - 29 januari 2009 21:38

Idag blev det Teriyakilax med grönsalkspytt och bulgur. Snabblagat och väldigt gott.


Teriyakilax:

Lägg laxen i en påse och tillsätt ungefär 1-2 dl teriyakisås. Stäng påsen och lägg den i kylen. Vänd på påsen ett par gånger tills det är dags att göra laxen. Jag tycker det är lämpligt att marinera laxen i ungefär 1-2 timmar.  Sätt ugnen på 225 grader och medan ugnen värms upp lägger man laxen i en form, häller över teriyakisåsen och strör över sesamfrön. Stoppa in laxen i mitten av ugnen i ca 15 minuter, men kolla med en kniv så laxen verkligen är klar. Tillagningstiden beror mycket på tjockleken på laxfilén.


Grönsakspytt:

Ta en aubergine, en squash (zuccini), två tomater och en liten purjolök. Skär purjon i skivor och de andra grönsakerna i tärningar. Värm en stekpanna och ha i lite rapsolja. Häll ner alla grönsaker utom tomaterna och krydda med tex örtsalt, vitpeppar och valfria örtkryddor. När löken, squashen och auberginen är mjuka häller man i tomaterna så de blir varma. Lägg gärna upp den i en glasskål.


Yoghurtsås:

Idag blandade jag ett par dl turkisk yoghurt med ett par matskedar sweet chili-sås, skal från en citron och saft från ungefär halva citronen. För mer styrka kan man ha i mer sweet chili-sås, eller kanske chilipulver.


Servera alltihop med tex bulgur, ris eller couscous.

Ovido - Quiz & Flashcards